Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 18:11
Добровеличківський центр дитячої та юнацької творчості
Меню сайту
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 20 » "Україна надзвичайна!" від гуртківців "Історики on-line"
15:17
"Україна надзвичайна!" від гуртківців "Історики on-line"

На заняття гуртківці полюбляють приносити цікаві повідомлення, які стосуються історії, традицій  та культури нашої країни. Так у нас з"явилась рубрика "Україна надзвичайна!", якою закінчується кожне заняття гуртка.

1. Більшість українських слів починаються з літери “п” Найчастіше використовувана буква алфавіту – “о”. Букви “ф” and “г” використовуються найрідше.

2. Джордж Гершвін написав одну з найбільш відомих світових пісень “Summertime” (її виконує Луї Армстронг та Ельза Фіджеральд) після того, як надихнувся українською народною колисковою “Ой ходить сон біля вікон”.

3.Найвідвідуваніший у світі МакДональдс розташований в Києві, на Київському вокзалі. У минулому році він обслужив 2.283.399 відвідувачів.

4.Станція “Арсенальна” Київського метро є найглибшою в світі (105 метрів). Станція була побудована в 1960, дуже близько до Верховної Ради. За неофіційними даними, в тунелях біля Арсенальної розташовані секретні бункери, побудовані для політичної еліти . 

5. Міжнародний український гімн складається всього з шести рядків (чотири у віршах і дві в приспіві). Решта рядків гімну вважаються політично некоректними. (наприклад, “Станемо, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону” має на увазі, претензії Україні на територію Росії та Польщі).

6. В Україні найбільші в світі запаси марганцевої руди – 2.3 мільярда тон або близько 11% від всього світового запасу.

7.Українці винайшли літак з найбільшою вантажопідйомністю в світі – Ан-255 “Мрія”. Спочатку він був розроблений для транспортування космічних апаратів, але зараз використовується виключно для вантажних перевезень.

8. Одна з найвідоміших українських різдвяних пісень “Щедрик” (написана українським композитором, Миколою Леонтовичем), відома всьому світу як “Carol of the Bells” або “Ring Christmas Bells”.

9.Україна за власною ініціативою, відмовилася від третього у світі за величиною арсеналу ядерної зброї. У момент проголошення незалежності, на території України було розташовано більше тисячі ядерних боєголовок і ракет, третій за величиною ядерний потенціал після Росії та Америки. У 1991 році від ядерної зброї відмовилася і приєдналася до ДНЯЗ як неядерна держава.  А 5 грудня 1994 року в Будапешті на саміті ОБСЄ керівники трьох ядерних держав — Дж. Мейджор (Велика Британія), Б. Єльцин (Росія) та Б. Клінтон (США), а також президент України Л. Кучма підписали Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (скорочено – Будапештський меморандум). Боєголовки і ракети були передані Росії, бункери були знищені. У відповідь на це Україна отримала гроші за роззброєння, а також гарантії безпеки від ядерних держав.

10. Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку, встановлені в усіх обласних центрах України, багатьох містах і селах держави, а також у численних столицях і містах за кордоном (встановлені за ініціативи і коштом української еміграції, як дарунки від України, за обміном тощо).

Загалом, в Україні і світі є 1384 пам'ятники Кобзареві, з них 1256 – в Україні та 128 – за кордоном у 35 країнах. Це найбільша у світі кількість монументів, встановлених діячеві культури. В Україні найбільше пам’ятників встановлено на Прикарпатті

Переглядів: 298 | Додав: 19allochka75 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Годинник
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • КОІППО
  • Відділ освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА
  • РМК відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz