Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 17:45
Добровеличківський центр дитячої та юнацької творчості
Меню сайту
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 3 » Постійно діючий районний семінар - практикум керівників гуртків пнз Добровеличківщини
10:29
Постійно діючий районний семінар - практикум керівників гуртків пнз Добровеличківщини

     Сьогодні національно-патріотичне виховання – один із найголовніших напрямків виховної роботи, справа, яка за своїм значенням є стратегічним завданням кожного навчального закладу. Від нас сьогодні залежить яким буде наше майбутнє, яке покоління ми виховуємо. Як відомо, усе велике починається з малого. Любов до України починається з любові до рідного дому, рідної школи.

     На виконання  плану роботи відділу освіти Добровеличківської райдержадміністрації, районного методичного кабінету та Добровеличківського ЦДЮТ 31 березня 2017 року на базі  Добровеличківського навчально-виховного комплексу "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - гімназія" та Добровеличківського МНВК проведено постійно діючий  районний семінар  - практикум керівників гуртків пнз   «Національно-патріотичне виховання дітей  в умовах сучасного освітнього простору».

                                             

     Аби ознайомитись з досвідом роботи керівників гуртків  в цілому в цьому напрямку на семінар  завітали 25 керівників гуртків Добровеличківщини,  Троянська О. М., головний спеціаліст Добровеличківського відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківської райдержадміністрації.

Троянська О. М. окреслила тему, мету та завдання семінару – практикуму та  побажала плідної роботи.

                                                 

Коваленко Алла Олексіївна, керівник гуртка «Музеєзнавці», презентувала досвід роботи з національно-патріотичного виховання засобами історико – краєзнавчої роботи. Зокрема наголосила на тому, що напрямками роботи з національно-патріотичного виховання є: формування патріотизму, відповідальністі за долю нації, держави; виховання розуміння високої цінності українського громадянства, внутрішньої потреби бути громадянином України; формування поваги до Конституції України, державної символіки.

Вихованці гуртка - екскурсоводи  провели  екскурсію в шкільному музеї.

                                            

Макаренко К. С. (керівник театрального гуртка «Сучасник») разом із гуртківцями  презентували «Національне виховання через призму театрального мистецтва». Юні театрали виступили з інсценізацією уривка із комедії "Мартин Боруля" І.Карпенка-Карого та  із сценкою "Параска та Палажка на ярмарку".

Майстер-класи з виготовлення національно-патріотичної символіки показали Киритів М. В. (керівник гуртка «Рукотворці») – «Виготовлення ляльки – мотанки «З Україною в серці» та Тупчієнко Л.В. (керівник гуртків Добровеличківського ЦДЮТ) - «Нетрадиційні прийоми декорування пасхальних яєць».

     

Підводячи підсумки роботи семінару, Завалко Л.О., директор Добровеличківського ЦДЮТ, висловила слова вдячності педагогічному колективу ЦДЮТ та особисто методисту закладу Олені Петрівні за титанічну працю.

Семінар завершився творчим обговоренням, на якому всі його члени визнали перевагу і значущість патріотичної проблематики, серед методів і форм патріотичного виховання пріоритетними визначили такі, що ґрунтуються на демократичному стилі суб’єкт - суб’єктної взаємодії, спрямовані на розвиток соціальної активності, сприяють формуванню критичного мислення та соціальної ініціативності, висловили свої зауваження, побажання і враження від проведеного заходу та позитивно оцінили роботу семінару – практикуму.

 

Переглядів: 386 | Додав: Dcdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Годинник
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • КОІППО
  • Відділ освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА
  • РМК відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz