Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 18:50
Добровеличківський центр дитячої та юнацької творчості
Меню сайту
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 1 » Міжнародний день захисту дітей
11:09
Міжнародний день захисту дітей

 

 

В перший день літа в багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей, також відомий як Міжнародний день захисту дітей.

 

Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Міжнародний день дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято у 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві.

Історія замовчує, чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня. За однією з версій, в 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування "Дуань-у цзе" (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення "дитячої" конференції в Женеві.

 

Після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров'я і благополуччя дітей були як ніколи актуальні, у 1949 році в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про невпинну боротьбу за забезпечення міцного миру, як єдиної гарантії щастя дітей.

Через рік, у 1950 року 1 червня був проведений перший Міжнародний день захисту дітей.

 

Генеральна Асамблея ООН у 1954 році (резолюція № 836 (IX)) рекомендувала усім країнам ввести святкування Дня захисту дітей починаючи з 1956 року та запропонувала відмічати свято в тій формі і в той день, які кожна держава визначить для себе. Також в резолюції говорилося про те, що Міжнародний день захисту дітей сприятиме покращенню солідарності та співпраці між націями.

Організація об’єднаних націй 20 листопада 1959 року прийняла «Декларацію прав дитини», а у 1989 році — «Конвенцію прав дитини».

 

 

У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, що символізує зростання, гармонію, свіжість і родючість, навколо знаку Землі, нашого спільного дому, розміщені стилізовані фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість.

 

27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їй відповідних можливостей для цього. Цією конвенцією також чітко визначено, що дитина має право на захист від фізичного та психічного насильства.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно 1 червня.

 

НА сьогодні в Україні діють Всеукраїнський комітет захисту дітей, Національний фонд соціального захисту матерів і дітей, громадський рух "Україна - дітям".

 

 

День захисту дітей особливо популярний серед школярів України, які пов’язують захист дітей з початком найдовших у році літніх канікул. Школярі від’їжджають на пляжі, на береги річок та озер і тим самим захищають себе від настирливих педагогів.

 

 

Одним з напрямків захисту прав дітей є реалізація у нашій країні „Програми планування сім’ї”, яка почалася у 1995 році, та програми „Репродуктивне здоров’я нації”, термін реалізації якої 2015 рік.

 

 

 

 

 

 

 

Саме сім’я створює людину. Вона дає навички поведінки, вподобань, закладає культурні та моральні цінності, без наявності яких людство просто загине. Сім’я дає можливість дітям рости щасливими, вчитися, займатися улюбленою справою і в майбутньому стати хорошими батьками і громадянами своєї країни.

День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, а значить - права сім'ї.

Бажаю вашим дітям та онукам мирного дитинство з хорошою екологією, освітою, яка не принижує людську гідність, з люблячими один одного мамою і татом.

 

 

 

День захисту дітей - це добре і радісне свято. Разом з тим, це один з найважливіших днів у календарі, який покликаний нагадати нам, дорослим, про відповідальність за благополуччя і щастя дітей. Діти – найдорожче багатство кожної людини. Вони майбутнє держави, яке формується у сьогоденні. Заради їх щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди. В них – надія на щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.

 

 

Нехай діти зростають на благо України щасливими та впевненими у прийдешньому дні. Нехай їх щирий, життєрадісний, веселий сміх завжди радує дорослих та наповнює наше життя щастям. І найкращою винагородою нам будуть усміхнені обличчя та сяючі очі малечі.

 

 

 

Переглядів: 627 | Додав: Dcdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Годинник
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
  • КОІППО
  • Відділ освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА
  • РМК відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz