Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 10:39
Добровеличківський центр дитячої та юнацької творчості
Меню сайту
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 3 » Постійно діючий районний семінар - практикум керівників гуртків пнз Добровеличківщини
14:27
Постійно діючий районний семінар - практикум керівників гуртків пнз Добровеличківщини

2 грудня  2015 року Добровеличківським центром  дитячої та юнацької творчості  проведено постійно діючий  районний семінар-практикум для керівників гуртків позашкільних закладів Добровеличківщини  на тему «Використання нетрадиційних методів і прийомів навчання у вихованні гуртківців». В семінарі взяли участь 34 керівники гуртків позашкільних закладів району.

Програма семінару була цікавою та насиченою. Учасників привітала директор Добровеличківського ЦДЮТ  Завалко Л. О.

Розкриваючи тему семінару, методист закладу Давиденко О. П. звернула увагу присутніх  на те,  що будь-яке гурткове заняття – це складне педагогічне явище, витвір таланту кожної особистості, де є змога щоразу показувати зразки засвоєння гуртківцями знань, умінь та навичок. 
 Кожне гурткове заняття – це окрема вистава, де режисером є саме керівник гуртків, а гуртківці – актори, які творять у міру можливості це дійство. Олена Петрівна ознайомила присутніх з найпоширенішими  нестандартними  формами  гурткових занять .

У панорамі методичних  і творчих  знахідок керівників гуртків «Вчимося у своїх колег, з метою вивчення та поширення досвіду роботи керівників гуртків Добровеличківського центру  дитячої та юнацької  творчості, були проведені:

  • Творча майстерня  «Світ сучасного танцю»( Думенко Н. В. - керівник хореографічного гуртка «Веселка»)
  • Творча майстерня  «Виготовлення прикрас з полімерної глини з використанням нетрадиційних технік ліплення» ( Соловйова С.І. – керівник гуртка «Сувенір»)
  • Заняття – подорож «Ляльки моєї бабусі» ( Ковалюк О.В. - керівник  гуртка виготовлення м’якої іграшки «Капітошка»)
  • Зустріч поколінь «Українська пісня єднає нас» ( Завалко Л. О. - керівник  гуртка «Сольний спів»)

У творчій майстерні «Світ сучасного танцю» Думенко Н. В. ознайомила всіх присутніх з основами сучасного танцю. Вихованці хореографічного гуртка «Веселка» працювали в командах, вчилися правильно дихати, красиво рухатися, вільно володіти своїм тілом, змагалися на кращий танець, удосконалювали танцювальну майстерність та віртуозність при виконанні рухів.

                                                                              

 

У творчій майстерні «Виготовлення прикрас з полімерної глини з використанням нетрадиційних технік ліплення» Соловйова С.І. ознайомила учасників семінару – практикуму з властивостями полімерної глини (пластики) та особливостями використання нетрадиційних технік ліплення при виготовленні прикрас з полімерної глини (техніка штампування, шприцева техніка, техніка переведення картинок). Допомагали Світлані Іванівні її вихованці. Бажаючі попрацювати з глиною  мали змогу приєднатися до практичної діяльності.

 

 

Ковалюк О. В. на занятті «Ляльки моєї бабусі» разом із своїми помічницями здійснили чарівну подорож у далекі минулі часи, коли діти гралися іграшками – мотанками.  

Гості мали можливість не тільки подивитися на вмілі руки майстрів, а й взяти участь у створенні ляльки – мотанки «На щастя».

 

 

В цікавій формі,  з використанням нетрадиційних методів і прийомів,   Завалко Л. О. провела  свято душі людської  -  зустріч поколінь «Українська пісня – єднає нас».

Учасниками зустрічі були три покоління співучих людей. Старше покоління представляли мами та бабусі вихованців ЦДЮТ- колектив «Гоптяночка», керівником якого  є Людмила Олександрівна.

Середнє покоління гідно презентували керівники гуртків ЦДЮТ – Сивак Т.В., Пояцика Н.І., Завалко Л.О.,  а молодшим поколінням виступили вихованці центру творчості Трощинська Анастасія, Дромашко Артем, Швець Аніта та Степаненко Юлія.

Свято проходило в атмосфері душевного тепла, родинного затишку, серце наповнювалось почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. Звучали пісні ліричні, жартівливі, патріотичні. А зворушлива пісня «Я не хочу гратись у війну», яку виконав Дромашко Артем, не залишила  байдужим жодного учасника семінару.

 

Для підняття настрою було проведено цікаву гру «Знавців української народної пісні».  Переможці були нагороджені  «золотими» скрипічними ключами, які виготовив власноруч вихованець ЦДЮТ Давиденко Юрій.

На завершення  всі  присутні виконали українську народну пісню «Розпрягайте, хлопці, коней», яка ще більше об’єднала та згуртувала гостей свята, а з вуст ведучих пролунали слова:

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине.

От де, люди, наша слава

СЛАВА УКРАЇНІ !!!                

 

Педагоги Добровеличківського ЦДЮТ продемонстрували високий рівень їхньої професійної підготовки, майстерність, оригінальність роботи. Учасники семінару – практикуму отримали методичні рекомендації для практичного використання у роботі.

Переглядів: 373 | Додав: Dcdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Годинник
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • КОІППО
  • Відділ освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА
  • РМК відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz