Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 11:49
Добровеличківський центр дитячої та юнацької творчості
Меню сайту
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 24 » Юні дослідники
09:59
Юні дослідники

        22 лютого 2017 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся фінальний етап обласного конкурсу «Вчимося досліджувати та охороняти природу» для учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

        У секції "Юні дослідники" перемогу здобула Інна Присяжнюк - учениця 5 класу,вихованка екологічного гуртка «Екос» Добровеличківського ЦДЮТ, що працює на базі Тишківської ЗШ І – ІІІ ступенів №1 (керівник Сербіна Світлана Іванівна).

      Інна презентувала роботу на тему «Використання сосни звичайної як індикатора забруднення навколишнього середовища». Метою роботи було дослідити характер екологічного забруднення стану повітря села Тишківка та прилеглих територій, ознайомитися з біоіндикацією , як методом моніторингу. Провести порівняльний аналіз забруднення повітря на різних ділянках та виявити джерела забруднення за допомогою сосни звичайної.

                                                      

       В ході захисту роботи маленька дослідниця довела,що екологічний моніторинг стану повітряного середовища - це одне із центральних завдань сучасної екології, а один із перспективних та економічно-доцільних методів екологічного моніторингу - біоіндикація, що включає велику кількість аспектів, пов'язаних із використанням біологічних об'єктів для індикації впливу антропогенного навантаження на стан довкілля.

                                                       

     Особливою біоіндикаційною цінністю характеризуються хвойні рослини, які можуть слугувати індикаторами цілий рік. Використання хвойних дає можливість проводити біоіндикацію на великих та малих територіях, інформує про стан навколишнього середовища в екосистемах різного рангу й характеру.

    Проведене дослідження, ще раз доводить, що всі зелені насадження мають велике значення для збереження чистоти повітря від якого безпосередньо залежить здоров’я та життєдіяльність людини.

       Як результат - І місце.

       Тож вітаємо юну дослідницю та її наставника із перемогою. Зичимо натхнення та творчих злетів.

 

Переглядів: 395 | Додав: Dcdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Годинник
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Друзі сайту
  • КОІППО
  • Відділ освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА
  • РМК відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківської РДА

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz